مسئول بیماریهای بیمارستان شهید رجایی گچساران با اشاره به روز دیابت گفت: هدف از نامگذاری این روز آگاهسازی مردم دنیا از این بیماری، پیشگیری و راههای درمان آن است.
مسئول بیماریهای بیمارستان شهید رجایی گچساران با اشاره به روز دیابت گفت: هدف از نامگذاری این روز آگاهسازی مردم دنیا از این بیماری، پیشگیری و راههای درمان آن است.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران، سیده زهرا حسینی اظهار داشت: بیماری دیابت یک اختلال مربوط به سوخت و ساز قند در بدن بوده که در آن میزان مصرف گلوکز یا قند خون افزایش مییابد.
وی با اشاره به اینکه دیابت سه نوع اصلی دارد ، اذعان داشت: دیابت نوع ۱ که تخریب سلولهای بتا در پانکراس سبب میشود تا سلولهای بدن قادر نباشند به سوخت و ساز گلوکز بپردازند.
کارشناس مسئول بیماریهای بیمارستان شهید رجایی گچساران تصریح کرد: دیابت نوع ۱ معمولا به صورت مادرزادی و در سنین کودکی پدیدار میآید.
حسینی افزود: دیابت نوع ۲ که شرایطی است که در آن سلولهای بدن نسبت به انسولین مقاوم شده و پاسخ مناسبی به آن نمیدهند و به دنبال آن جذب گلوکز دچار اختلال شده و قند خون افزایش مییابد.
وی ادامه داد: دیابت نوع ۲ همچنین میتواند به دلیل کاهش ترشح انسولین به وقوع بپیوندد و دیابت بارداری که از جهاتی شبیه به دیابت نوع ۲ است ولی در شرایط بارداری و معمولا به طور موقت رخ میدهد. این نوع دیابت در بین حدود ۵ تا ۱۰ درصد زنان باردار مشاهده شده و درصورت رعایت کردن دستورالعملهای پزشکی قابل معالجه است.
حسینی با بیان اینکه بنا به نوع دیابت و میزان پیشرفت بیماری، درمانهای متفاوتی که برای آن وجود دارد، گفت: مصرف «متفورمین» برای کاهش میزان قند خون و«تزریق انسولین» از شناختهشدهترین راههای درمان هستند، هر چند در مبتلایان به نوع ۱ به علت نبود انسولین فرد باید حتما انسولین را به صورت تزریقی دریافت کند.
وی تصریح کرد: نه تنها روشهای دارویی بلکه تغییر سبک زندگی از جمله کاهش وزن، افزایش تحرک، اصلاح تغذیه و کاهش مصرف الکل و دخانیات میتوانند نقش موثر در درمان فرد ایفا کنند.
حسینی بیان کرد: در سالهای اخیر تکنولوژیهای جدید بر آن شدهاند تا روشهای جدید برای شناسایی و درمان دیابت بیابند، تکنولوژیهای دیجیتالی که انسولین خون را به طور اتوماتیک اندازه میگیرند و تزریق آن را به صورت خودکار و با درد بسیار کم صورت میدهند کیفیت زندگی بیماران را بهبود میبخشند و سبب حضور آسانتر آنان در کار و فعالیتهای اجتماعی میشوند.
وی یاداورشد: از دیگر مسائل بحث برانگیز در زمینه مدیریت دیابت آموزش دادن کودکان مبتلا به نوع ۱ است، چرا که تغذیه آنان باید کنترل شده باشد، امری که برای والدین، معلمان و مسئولان آموزشی بسیار دشوار مینماید، همچنین کودکان مقاومت بیشتری در برابر تزریق انسولین از خود نشان میدهند.
کارشناس مسئول بیماریهای بیمارستان شهید رجایی گچساران خاطر نشان کرد: صنایع دارویی و غذایی بسیاری در تلاشند تا با ارائه محصولات جدید زندگی مبتلایان را تسهیل کنند، داروهایی که تاثیرات درمانی بالاتری دارند و مواد غذایی که میتوانند جایگزین خوبی برای مواد غذایی ممنوعه برای این افراد باشد.21-1
انتهای پیام/